Inga produkter i varukorgen.

Liggande gravstenar – vi hjälper dig att välja rätt

​En vacker liggande gravsten till minne av någon när och kär kan vara såväl ett alternativ som ett komplement till den stående gravstenen. Hos oss på Wila Stenhuggeri hjälper vi dig att välja rätt sten och storlek till den liggande gravstenen. Liksom med våra andra gravstenar kan du välja designen bland våra olika alternativ eller skapa en alldeles egen.

Designa personlig liggande gravsten

Att välja gravsten är inte lätt och ofta är man flera som ska vara överens om valet. En del människor är helt klara över hur de vill ha det medan andra tycker att det är skönt att få vägledning i sitt val. Vi vet att många känslor är inblandade och därför är vi mycket måna om att vara lyhörda och låta dig välja i lugn och ro, med vår kunskap, erfarenhet och omtanke att luta dig mot. En liggande sten går att göra i ett lika personligt utförande som en stående. Till urngravar eller askgravlundar, som har blivit ett vanligt alternativ till den traditionella gravplatsen har man en personlig gravplats för urnan men enbart en liten plats för utsmyckning, här passar den liggande gravstenen mycket bra. I större familjegravar kan den liggande stenen utgöra ett komplement till den stående. Precis som med stående gravstenar kan du vid val av liggande gravsten välja vilken typ av sten, färg, design och textsnitt du önskar. Den största skillnaden mot en stående gravsten är att ytan är något mindre, så att text och dekor behöver anpassas efter storleken.

Att tänka på vid val av liggande gravstenar

​En liggande gravsten kräver lite mer underhåll än en stående i och med att en ligger nära marken och därmed är mer utsatt än en stående gravsten. När du väljer dekor på en liggande gravsten bör du därför tänka på att inte använda målad eller förgylld text och dekor.

Underhållsfri liggande gravsten

Om du vill ha en liggande gravsten men inte har möjlighet att underhålla stenen regelbundet, kanske bor du långt bort eller bara vill vara säker på att stenen alltid är vacker att se på, bör du välja exempelvis en finhuggen yta och djupförsänkta bokstäver alternativt en polerad gravsten med förhöjda bokstäver.

I och med vårt val att arbeta med sten från Norden får du en gravsten som är garanterat lämplig för vårt nordiska klimat och därmed ett utmärkt val för just liggande gravstenar, som annars kan vara känsligare för vädrets växlingar.

Varmt välkommen att kontakta oss angående val av liggande gravsten.
Vi finns här för att hjälpa er att utforma den gravsten som motsvarar just det ni önskar.