Inga produkter i varukorgen.

Om oss – WiLa Stenhuggeri

WiLa Stenhuggeri är ett stenhuggeri med stort hjärta. Vårt arbete består av så mycket mer än att hugga gravstenar; för oss är kärnan i vårt arbete alltid samarbetet med kunden. Att tillsammans med er lyckas forma en sten som uppfyller just era önskemål – det är vad vi ständigt arbetar för. 

Ett hantverk från början till slut

När Lennart Sjöqvist började som stenhuggare gjordes allt arbete för hand. Att lära sig att hugga i sten är ett speciellt hantverk som kräver omsorg, tålamod och försiktighet. Idag använder många aktörer på marknaden sig enbart av datorer och stora maskiner för att forma och bearbeta gravstenar. Vi på WiLa Stenhuggeri erbjuder gravstenar med både handhuggna och slipade kanter. Oavsett slipning på kanten lägger vi tid och omsorg på att utforma stenen efter kundens önskemål.

Gravstenar framtagna med omsorg

Det är många kunder som kommer till oss med skisser och önskemål på hur de vill att deras gravsten ska se ut. Vi är alltid lyhörda i vårt arbete och vi ser till att just era tankar och idéer blir en central del av vår arbetsprocess. Vår policy är att alltid visa kunden hur deras gravsten kommer att se ut. På så vis blir skapandet av gravstenar ett samarbete vi värnar mycket om. Ett arbete vi är särskilt stolta över är gravstenen “Lilla Spöket Laban” som vi tog fram i samarbete med Tre Sandberg AB och Barncancerfonden till minne av lilla Viktor. Små gravstenar är ofta känslomässigt tunga att resa och vi är glada över att Viktors gravsten blev ett mycket fint minne över en fin liten pojke som älskade spöket Laban. Har ni en särskild gravsten ni skulle vilja skapa? Ni är varmt välkomna att kontakta oss eller boka in ett möte med vår duktiga personal.

Stenhuggare Lennart Sjöqvist som ung

WiLa Stenhuggeri – Unika på marknaden

En gravsten är så mycket mer än bara en sten. Det är ett monument över en persons tid på denna jord och ett minne som ska ge frid åt nära och kära en lång tid framöver. Därför är det viktigt att gravstenen håller måttet över tid. Vi gör våra gravstenar i nordisk sten som utvinns från berg i Sverige, Norge och Finland. Nordisk sten är bäst lämpad för vårt klimat och håller bäst över tid.

Vi på WiLa Stenhuggeri är ett gäng duktiga montörer och stenhuggare som är stolta över vårt yrke och den personliga service vi erbjuder våra kunder. WiLa Stenhuggeri är unika på marknaden genom att erbjuda en monteringsgaranti på 10 år på alla våra nystenar. Händer något med gravstenen under loppet av de första tio åren, såsom att stenen börjar luta snett eller liknande, så korrigerar vi detta. Här kan du se vilka kyrkogårdar som ingår i vår monteringsgaranti. På vår hemsida hittar du även en unik funktion; designa gravsten, där ni får tillfälle att prova form, stensort och kant för att hitta en utformning som känns rätt för er.

Vi ser fram emot att hjälpa just er skapa en minnesvärd gravsten som håller i många år framöver. Kontakta oss så tar vi reda på hur vi kan hjälpa er.